Ceviz Fidanı Ne Zaman Dikilir?
Ceviz fidanı dikimi için en doğru zaman kasım ile nisan ayları arasındaki fidanların dinlenme dönemleridir. Bunun için sadece kış aylarında dikilen açık köklü ceviz fidanı dikimi öneriyoruz. Yaptığımız araştırma ve uygulamalar sonucunda yaz döneminde dikilen tüplü ceviz fidanları yeni yerlerine adepte olamadıkları için kurumuş ve tutma oranı açık köklüye göre daha düşük olmuştur. Bu yüzden biz fidanlarımız kış sezonunda açık köklü olarak sizlere satıyoruz. Yaz döneminde sadece ellerinde kalan fidanı para kazanmak için satan firmalardan asla değiliz. Ceviz fidanı nasıl dikilir konusunda yazımızın son bölümünde detaylı bilgi verilmiştir.
Dikim Öncesi Bölge Tespit Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Ancak Ceviz fidanı dikimi öncesinde belirlenmesinde en önemli unsur dikimi yapılacak olan bölgenin iklim, toprak şartları ve su talepleri için coğrafi şartlarıdır. Bunun için biz bahçe kurulumları öncesi mutlaka toprak tahlili aldırmanızı öneriyoruz.
Bölge uygunluğu sonrası dikim için bölgeye uygun çeşiti tespit edilen fidanın kalitesi ve çeşidinin ismine doğru aşılanması olup çeşidin türü gelmektedir. Bu yüzden ceviz yetiştiriciliğinde aşılı ceviz fidanı çeşit seçimi oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Ceviz fidanları çeşitlerine göre farklı özelliklerde olmaktadır.
Dikim Öncesi Ceviz Fidanı Çeşidi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Doğru fidan çeşidini seçerken ceviz yetiştirilecek bölgenin ekolojik koşullarına göre seçim yapmak çok önemlidir. Ceviz fidanı çeşitlerinde Chandler ve Fernor ceviz fidanları öne çıkan ceviz fidanlarıdır. Bu ceviz fidanları farklı yüksekliklerde, farklı iklimlerde, farklı arazi koşullarında verimli olmaktadır. Chandler 1200 rakıma kadar fernor 1800 rakıma kadar dikilmektedir.
Dikim öncesi çeşit seçerken meyvesinin tüketim yoğunluğuna da dikkat etmek gerekir. Her yıl verim alınabilecek, dayanıklı, meyvesi bol, verimli ceviz fidanlarını tercih etmek gerekmektedir.
Dikim Nasıl Yapılır?
Dikim öncesi fidan gövdesinde tepe budaması mutlaka yapılmalıdır. Tepe budaması dikimde son derece önemlidir. Budama sonrası fidanınızın boyunun kısaldığını asla düşünmeyin. Bunun sebebi fidanın boya değil köke ve boya yatması içindir. Daha sonra uygun dikim şekli belirlenip (4*8, 7*5 metre aralıklarla gibi) en az 60 cm yüksekliğinde 50 cm genişliğinde çukurlar kazılmalıdır. 90 cm çanaktan yükseğe gelecek şekilde dikim yapılmalıdır.Fidan dibi mutlaka toprak ile beslenmelidir. Dikim öncesi detaylı bilgiyi de bizlerden telefon ile alabilirsiniz.
YENİ SEZON AÇIK KÖKLÜ CEVİZ FİDANLARI
(Kasım-Nisan Aylarında Dikilir)
Firmamız Tarım Bakanlığı, Füab, Todab, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası başta olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlara üyedir.
Belgelerimizi inceleyebilirsiniz.
En Çok Satılan Ceviz Fidanları
Sipariş ve Destek Hattı
Satış öncesi ve sonrası sizlere her zaman bir telefon kadar yakınız. Bizlere sosyal medya hesaplarımızdan da ulaşabilirsiniz.
Kapıdağ Fidancılık
Cüneyt Kurnaz - 0539 824 07 09
Kapıdağ Fidancılık öncelikle müşteri memnuniyetini prensip edinmiş olup satışlarını söz verdiği şekli ile sözleşmeli olarak gerçekleştirmektedir.
Firmamız Kapıdağ Fidancılık Türkiye sınırları ile birlikte Dünya'nın dört bir yanına fidanı ihracatı yapmaktadır. İhracat yaptığımız referans ülkeler; ROMANYA, BULGARİSTAN, GÜRCİSTAN, SIRBİSTAN VE MAKEDONYA
Fidanlarımız Ziraat mühendislerimiz kontrolünde Tarım Bakanlığı onayında ismine doğru sertifikalı olarak üretilmektedir.